Over mijzelf

Ik masseer al vele jaren in Amsterdam en sinds 2019 ook in Zaandam.                                                                                                  

Laat ik mezelf introduceren. Ik heb 19 jaar bij een bank gewerkt en de meeste jaren naar volle tevredenheid, vele uitdagingen aangegaan, hard gewerkt en veel gelachen. Toch wist ik al jong dat ik iets met mijn handen wilde doen. Maar wat, geen idee. Omdat ik deze baan niet tot mijn pensioen wilde blijven doen, heb ik een andere keuze gemaakt. Weg bij de bank, omscholing, veel trainingen & zelfontwikkeling en hup aan de slag. In die tijd heb ik o.a. massageopleidingen gevolgd, magnetiseren en verschillende andere lichaamsgerichte opleidingen. Toen kon ik ervaren wat ik al jaren wist; dit is wat ik wil doen.

Het is alsof mijn handen een eigen leven leiden. In het begin was ik heel onzeker. Doe ik het wel goed, vinden mensen het wel prettig? Maar naarmate ik meer masseerde merkte ik dat het steeds beter ging, dat ik steeds beter kan voelen wat mensen nodig hebben, waar de blokkades zitten en dat mensen echt onder mijn handen gaan ontspannen. Dat is geweldig! Als je na een uur massage ziet dat het hele gezicht veranderd is, dan zien ze er soms uit als een baby, zo zacht en zo kwetsbaar.

Ik ben echt dankbaar dat ik dit werk mag doen, het is heel intiem en ook weer niet, omdat ik soms niets van de mensen weet. Als het ‘klikt’ en de mensen staan je echt toe, wordt het een brok energie waar je inzit. Moeilijk om duidelijker uit te leggen. Je doet het dan toch samen, ondanks dat ik het werk doe. En ik word er in mijn hoofd rustiger van en krijg meer energie dan dat ik erin stop. Even samen in een andere wereld. Ik ben blij dat ik iets goeds kan bijdragen met mijn massages. Kortom: ik houd van mijn werk!

Nog een paar uitspraken van mensen die bij mij zijn geweest: “Ik heb het gevoel alsof ik een week op vakantie ben geweest”, “Jouw handen worden één met het ritme van mijn lichaam”. ”Je gaat toch nog niet stoppen he?” “Dit was precies wat ik nodig had”.